Array

ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ “ФИЛЕО”

Отворен повик за 20 основци Роми за изучување на англиски јазик

Здружението на граѓани „ФИЛЕО“е формирано со доброволно здружување на граѓаните за остварување на целите и задачите на Здружението и е непрофитна граѓанска организација која е формирана во 2007 – та година како иницијатива поддржана од Норвешката Нетворт Мисија која со својата без резервна поддршка ја поддржа идејата на едно ново здружение кое работи на полето на младите и едукацијата.

   Прочитај повеќе

 

Participation in the show „Bijandipe„

  The president of NGO FILEO, Erdjan Demir guest on
  the show „Bijandipe„  (Macedonian Radio Television)


МЕЃУНАРОДЕН НАУЧНО-СТРУЧЕН СОБИР НА ТЕМА:

Capacity bulding of Roma high school students

 Citizens association FILEO during 5th to 7th September this year supported by New star I Ost  accomplished a three-day school which is part of the program for capacity building of Roma high school students on topics: writing an essay and research techniques for preparation of projects.

 

МЕЃУНАРОДЕН НАУЧНО-СТРУЧЕН СОБИР НА ТЕМА:

ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ “ФИЛЕО”

објавува

Конкурс за 13 средношколци Роми за учество на школа 2014

- Градење на капацитети на средношколци Роми -

Здружението на граѓани „ФИЛЕО“е формирано со доброволно здружување на граѓаните за остварување на целите и задачите на Здружението и е непрофитна граѓанска организација која е формирана во 2007 – та година како иницијатива поддржана од Норвешката Нетворт Мисија која со својата без резервна поддршка ја поддржа идејата на едно ново здружение кое работи на полето на младите и едукацијата.

   Прочитај повеќе