Array

ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ “ФИЛЕО”

Отворен повик за 20 основци Роми за изучување на англиски јазик

Здружението на граѓани „ФИЛЕО“е формирано со доброволно здружување на граѓаните за остварување на целите и задачите на Здружението и е непрофитна граѓанска организација која е формирана во 2007 – та година како иницијатива поддржана од Норвешката Нетворт Мисија која со својата без резервна поддршка ја поддржа идејата на едно ново здружение кое работи на полето на младите и едукацијата.

   Прочитај повеќе

Учество во емисијата „Bijandipe„

  Претседателот на Здружението на граѓани ФИЛЕО, Ерџан Демир
  гостин во емисијата „Bijandipe„ на Македонската радио телевизија.МЕЃУНАРОДЕН НАУЧНО-СТРУЧЕН СОБИР НА ТЕМА:

Градење на капацитети на средношколци Роми 

 Здружението на граѓани ФИЛЕО во текот од 5 до 7 септември оваа година преку поддршка од страна на New star in West ја реализираше тридневната школа која е во склоп на програмата за градење на капацитетите на средношколците Роми на теми за Пишување на есеј и техники на истражување за подготовка на проектна задача.

 

МЕЃУНАРОДЕН НАУЧНО-СТРУЧЕН СОБИР НА ТЕМА:

ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ “ФИЛЕО”

објавува

Конкурс за 13 средношколци Роми за учество на школа 2014

- Градење на капацитети на средношколци Роми -

Здружението на граѓани „ФИЛЕО“е формирано со доброволно здружување на граѓаните за остварување на целите и задачите на Здружението и е непрофитна граѓанска организација која е формирана во 2007 – та година како иницијатива поддржана од Норвешката Нетворт Мисија која со својата без резервна поддршка ја поддржа идејата на едно ново здружение кое работи на полето на младите и едукацијата.

   Прочитај повеќе