Array

 

 

 

 

Здружението на граѓани ФИЛЕО од Скопје поддржан од фондацијата Ny start Qsт од Р.Норвешка објавува

П О В И К

За почетни курсеви за основно познавање на :

- Англиски јазик

-Работа со кумпјутери Со оваа програма се опфатени основните знаења и вештини за работа со компјутер во која се вклопени содржини од редовното училиште ( Windows, Word, Power Point, Excel и Internet)

-Изучувањето за дувачки инструменти (хорна, труба и тронбон) Освен техниките за свирење на дувачки инструменти, торијата на музиката младите исто така ќе се стекнуваат со вештини за тимска работа, самостојна работа.

Часовите за дувачките инструменти ќе се реализираат во периодот од 01.Октомври.2016 до 31.Мај.2017 година во просториите на Здружението на граѓани ФИЛЕО.

Право на учество имаат сите заинтересирани ученици Роми од општина Шуто Оризари.

Сите заинтересираните ученици за учество на еден од овие почетни курсеви може да се пријават со испраќање на порака со податоци ( име и презиме, образование и контакт телефон) на следниве начини:

- е-маил: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

- Facebook: Fileo NGO

Рок за пријавување:

Рокот за прием на апликации е до 27.09.2016 година, по приемот селектираните кандидати ќе бидат информирани дополнително.

Со почит,

Проектен тим на ФИЛЕО